2021 წლის 22 მარტს, იაკობ გოგებაშვილის სახელობის თელავის სახელმწიფო უნივერსიტეტის თანამშრომლებისთვის, ევროკომისიის მიერ დაფინასებული პროექტი VITAGLOBAL-ის ფარგლებში მომზადებული მეორე მოდულის- მიკრობიოლოგიის- ტრენინგი გაიმართა. კურსის სახელწოდებაა -,,ახალი ტენდენციები მიკრობილოგიაში, ღვინის დაძველება და ღვინის უსაფრთხოება (New tendencies in Microbiology, Wine ageing and Wine Safety).
ტრენინგს პროექტის პარტნიორი, ბორდოს უნივერსიტეტის წარმომადგენელი პიერ -ლუის ტეისედრე ( Pierre-Louis Teissedre) უძღვებოდა. ტრენინგზე განხილულ იქნა ის სილაბუსი, რომელიც საქართველოს, არგენტინის, ჩილეს და ურუგვაის პროექტის პარტნიორების მიერ ერთობლივად იქნა შემუშავებული.
პროექტის ფარგლებში მომზადებული აღნიშნული კურსი 2021 წლის შემოდგომის სემესტრიდან მევენახეობა-მეღვინეობის მაგისტრანტი სტუდენტების იქნება შეთავაზებული.
VITAGLOBAL ევროკომისიის მიერ თანადაფინანსებული პროექტია, რომელიც მევენახეობა-მეღვინეობის სამაგისტრო პროგრამის ინტერნაციონალიზაციას ითვალისწინებს. პროექტის წევრები ევროპელი პარტნიორების (ესპანეთი, საფრანგეთი, პორტუგალია) გარდა, ლათინოამერიკის (არგენტინა, ჩილე და ურუგვაი) და სამხრეთ აფრიკის უნივერსიტეტები არიან.