იაკობ გოგებაშვილის სახელობის
თელავის სახელმწიფო უნივერსიტეტი
IAKOB GOGEBASHVILI TELAVI
STATE UNIVERSITY
ვანო შიუკაშვილს სასურსათო ტექნოლოგიის დოქტორის აკადემიური ხარისხი მიენიჭა

27 დეკემბერს, იაკობ გოგებაშვილის სახელობის თელავის სახელმწიფო უნივერსიტეტის აგრარულ მეცნიერებათა ფაკულტეტზე,   ვანო შიუკაშვილის დისერტაციის - ,,პექტინოვანი ნივთიერებების დაგროვების დინამიკა ყურძენში და მათი გავლენა ტკბილისა და ღვინის ხარისხზე“-დაცვა გაიმართა.   კვლევა წარდგენილი იყო  სასურსათო ტექნოლოგიის დოქტორის აკადემიური ხარისხის მოსაპოვებლად.

    სამეცნიერო ხელმძღვანელები: მარიამ ხოსიტაშვილი - ტექნიკის მეცნიერებათა დოქტორი, პროფესორი გეორგ ბინდერი – დოქტორი.

    კვლევის  მიზანია ყურძენში  პექტინოვან  ნივთიერებათა დაგროვების დინამიკისა და ტკბილისა და ღვინის ხარისხზე მათი გავლენის დადგენა.

     ვანო შიუკაშვილს სასურსათო ტექნოლოგიის დოქტორის აკადემიური ხარისხი მიენიჭა.

 
მნახველთა რაოდენობა: 4414