იაკობ გოგებაშვილის სახელობის თელავის სახელმწიფო უნივერსიტეტის ასოცირებულმა პროფესორებმა, ლალი ელანიძემ და თეა ხოსიტაშვილმა, უკრაინის ქალაქ ოდესაში ჩატარებულ საერთაშორისო სამეცნიერო-პრაქტიკულ კონფერენციაში მიიღეს მონაწილეობა.
კონფერენციის თემა იყო „კვების პროდუქტების და კომბინირებული საკვების ტექნოლოგიები“ «FOOD AND FEED TECHNOLOGIES».
უნივერსიტეტის პროფესორებმა, კონფერენციაზე წარადგინეს მოხსენება: „ყურძნისეული ბიოლოგიურად აქტიური ნივთიერებების გამოყენების პერსპექტივა პურპროდუქტების წარმოებაში“. „The perspective of the use of biologically active substances of grapes in the production of bread products“.
კონფერენციის ორგანიზატორი უკრაინის ქალაქ , ოდესის ნაციონალურ- ტექნოლოგიური და ბულგარეთის ქალაქ, პლოვდივის კვების ტექნოლოგიების უნივერსიტეტები იყვნენ.