2021 წლის 9 დეკემბერს, სუმის დიპლომის შემდგომი პედაგოგიური განათლების რეგიონალურ ინსტიტუტში, ჩატარდება   VIII საერთაშორისო სამეცნიერო და პრაქტიკული კონფერენცია- ,,ინოვაციები განათლებაში: ფილოსოფია, ფსიქოლოგია, პედაგოგიკა".

კონფერენციაში მონწილეობას მიიღებენ  უკრაინის განათლებისა და მეცნიერების სამინისტრო,  კუ სუმის დიპლომის შემდგომი პედაგოგიური განათლების რეგიონალური ინსტიტუტი, უკრაინის პედაგოგიურ მეცნიერებათა აკადემიის პედაგოგიური განათლებისა და ზრდასრულთა განათლების ინსტიტუტი, სუმის სახელმწიფო პედაგოგიური უნივერსიტეტი, ა.ს. მაკარენკოს  ზაპოროჟჟიას ეროვნული უნივერსიტეტი, ალ-ფარაბის ყაზახეთის ეროვნული უნივერსიტეტი (ალმათი, ყაზახეთი), Gdaсska Wyїsza Szkoia Humanistyczna (გდასკი, პოლსკა), ლიცეა როსტანი, შანტილი, (ფრანგული რესპუბლიკა).

კონფერენციის თემატური სფეროებია:

1. თანამედროვე ტექნოლოგიები ბავშვთა და მოზარდთა სწავლებასა და აღზრდაში: უკრაინული და მსოფლიო გამოცდილება;

2. ინოვაციები უმაღლეს განათლებაში: სტრატეგიები და ტექნოლოგიები;

3.  ინოვაციური პროცესების თეორიული და პრაქტიკული საფუძვლები პროფესიულ განათლებაში: გამოცდილება და პერსპექტივები;

4. ზრდასრულთა განათლების ინოვაციური განვითარების ორგანიზაციული და პედაგოგიური მხარდაჭერა უკრაინასა და მსოფლიოში;

5. საინფორმაციო და საკომუნიკაციო ტექნოლოგიები განათლებაში;

6. ინდივიდის სოციალურ-ფსიქოლოგიური პოტენციალის განვითარება განათლებაში ინოვაციური ცვლილებების კონტექსტში;

7. განათლების ისტორია: სწავლებისა და საგანმანათლებლო პროცესისა და მენეჯმენტის ინოვაციების რეტროსპექტული მიმოხილვა;

8. საგანმანათლებლო სიახლეების კულტურული, ეთნოლოგიური და ფილოსოფიური საფუძვლები;

9. განათლების მართვა თანამედროვე მსოფლიოში და საზოგადოების ინოვაციური განვითარება;

10. დიპლომისშემდგომი განათლების პირობებში პიროვნული და პროფესიული კომპეტენციის განვითარება.

კონფერენციის სამუშაო ენები: უკრაინული, რუსული, ინგლისური, გერმანული, პოლონური.

მონაწილეობის ფორმა: სრულ განაკვეთზე (ონლაინ), მიმოწერა.

კონფერენციაში მონაწილეობის პირობებს გაეცანით თანდართულ ფაილში

დაინტერესების შემთხვევაში, მიმართეთ თესაუს საერთაშორისო ურთიერთობების სამსახურს: ია შიუკაშვილი, ტელ: 555 15 74 84

2024 მარტი